בדק בית לדירה חדשה מקבלן – מה חשוב לדעת?

למה חייב לשים לב כשקונים דירה יד שנייה

אם רכשתם לאחרונה דירה חדשה מקבלן, חשוב מאוד להכיר את המושג "בדק בית", להבין מה זה אומר? מה זה כולל ואיך זה ישרת אתכם בצורה הטובה ויספק את התמורה הטובה ביותר עבור הכסף ששילמתם.

נכון, ברכישת דירה חדשה אתם עסוקים עד מעל הראש – הובלה, עיצוב הבית, חיבור לתשתיות, משכנתא והרשימה עוד ארוכה, אבל אחד הנושאים החשובים ביותר ברגע שרכשתם דירה הוא נושא הבדק בית עליו נדבר במאמר זה.

שאתם רוכשים דירה מקבלן, הקבלן מחויב לספק לכם את האחריות על פי חוק וזאת בשונה מדירה יד שניה אותה מקבלים כמו שהיא, ללא אחריות כלל מהצד המוכר. בדק בית הוא בעצם האחריות אותו מספק הקבלן על תוצאות הבניה, רמות גימור ונושאים נוספים המחויבים על פי תקן.

 

ראש שקט ותמורה מלאה למחיר ששילמתם

לא משנה מי הקבלן ממנו קניתם את הבית וכמה הוא מומלץ על ידי חברים, משפחה ועיתונות, ליקויי בניה הם דבר נפוץ והם עלולים להתגלות אצל כל אחד. הליקויים הללו, שלעיתים נראים לנו קטנים, עלולים להסתכם בסכום כסף לא מבוטל לצד עוגמת נפש גדולה.

על מנת למנוע מצבים אלו, מומלץ מאוד להזמין חברה אשר תבצע בדק בית ותאשר כי הבנייה נעשתה כמצופה ועל פי התקן.

בדק בית כולל בתוכו מספר נושאים הכוללים:

  • בדיקת התוכניות האדריכליות
  • בדיקות מבנה וליקויים בשלד
  • בדיקות איטום
  • בדיקות מערכת אינסטלציה, מים, איתור נזילות, צנרת וביוב
  • מערכות חשמל בדיקה
  • בדיקות מחוץ למבנה
  • בדיקות מיזוג אוויר
  • בדיקות קרינה וזיהום אוויר
  • בדיקות נוספות

מה עושים עם הבדיקה הזאת?

בסיום הבדיקה, תקבלו מהחברה דוח הכולל את כל הממצאים וההסברים אשר יפרט את כל הליקויים שנמצאו במהלך הבדיקה. בדיקה זו עוברת ביקורת עליה חותם מהנדס.

פונים לקבלן

את כל הליקויים שקיבלתם מגישים לקבלן בדרישה לתיקון או להוזלת המחיר הראשוני של הדירה ערב ירידה בערך הנכס כתוצאה מהליקויים. מומלץ לצרף לצד הדוח את הקשה וכלל בקשה לפירוט אופן הטיפול וזמני עבודה.

תיקון ליקויים על ידי הקבלן

אם הקבלן ביצע את התיקונים שנדרשו יש לזמן פעם נוספת את החברה שביצעה את בדק הבית על מנת לוודא שהעבודה בוצעה כהלכה. במידה והקבלן לא מקבל את הממצאים וטוען כי הם אינם כשירים מומלץ לתווך בין הקבלן לחברה שביצעה את בדק הבית על מנת שיבארו את הנושאים הלא ברורים במטרה להתקדם עם תיקון הממצאים.

פניה לעו"ד

במקרים בהם הקבלן לא מגיב או אינו מאשר את הממצאים, מומלץ לשלוח פניה מעו"ד ולאפשר לקבלן לבצע את התיקונים תוך זמן סביר. במידה ולא טופל ונקבע דיון לבית המשפט, יש ליידע את חברת "בדק הבית" על כך בהקדם.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

עשוי לעניין אותך:

דילוג לתוכן