בשביל שתוכלו להגיע לרווחה כלכלית, הכסף שלכם צריך לעבוד בשבילכם ולהרוויח תשואות. אחד הערוצים הכי פופולריים להשגה של תשואה הוא להשקיע בדירה בארץ או בחו"ל. אך כמו כל השקעה, גם רכישה של דירה מצניעה בתוכה כל מיני סיכונים יחד עם הסיכוי להרוויח בצורה יפה. את חלק מהסיכונים אתם יכולים למזער על ידי הכנה יסודית מבעוד מועד. במדריך הקרוב נדבר על 5 דגשים לבחירת דירה להשקעה. כדאי לכם להמשיך לקרוא.
איך תבחרו איזו דירה להשקעה לרכוש?
הנה שני דגשים שיעזרו לכם לבחור את הדירה להשקעה שאתם מעוניינים בה-
- בשלב הראשון, תכינו תוכנית איך אתם רוצים להרוויח. גם כאן, כמו בכל השקעה שתעשו, אתם צריכים להבין מאיפה יגיע אליכם הרווח. אם אתם מחפשים דירה שהרווח יבוא מעלייה בערך, אז כדאי לכם לחפש פרויקטים בבנייה או בניינים אשר מיועדים לפינוי בינוי. אם אתם מעוניינים לשפץ דירה ואז למכור אותה, אתם צריכים להתמחות בדירות ישנות אשר דורשות השקעה מסוימת.
- דגש נוסף הוא להבין מה התקציב שלכם לרכישה של דירה- אתם צריכים לדעת מה ההון העצמי שאתם מביאים לעסקה.
באתר Homely-mls תוכלו למצוא כל מיני סוגים של דירות שיענו על הרצון ועל התקציב שלכם.
מה צריך לחפש לפני רכישת דירה להשקעה?
לפני שאתם רוכשים דירה, כדאי לכם לקרוא את הדגש הבא-
- אילו אפשרויות השקעה קיימות עבורכם במסגרת התקציב שלכם. הדרך הכי פשוטה היא להיכנס לאתרים של יד שנייה ולחפש בצורה רחבה דירות בטווח מחירים של 15-20 אחוזים מתחת לתקציב שלכם ומעליו. החיפוש ייתן לכם מידע לגבי השוק שאפשרי מבחינתכם. כך תדעו אילו ערים רלוונטיות עבורכם ואיזה גודל של דירה רלוונטי להשקעה שלכם.
אילו עוד דגשים קיימים לבחירת דירה להשקעה?
לפניכם שני הדגשים האחרונים לרכישה של דירה-
- תהיו פרקטיים- גם אם בחרתם אזור מסוים, כדאי לכם בו לפחות עוד עשרים נכסים, על מנת שתוכלו באמת להבין מה הוא סוג הבתים, מהן התשתיות של אותו אזור ועוד. אם הגעתם למצב של התלבטות בין כמה דירות, תחשבו מה צריך השוכר כדי שיוכל להרגיש בנוח בדירה.
- אל תשכחו לסגור פינות לפני שאתם חותמים על החוזה. כדאי לכם לנסות ולראות אם יש כל מיני עלויות נוספות לדירה שאתם לא יודעים עליהן, כמו אם הוועד מחליף את כל המעליות בזמן הקרוב מה שיגרום לכל בעל דירה להשתתף בעלות. לאחר שביררתם את זה, הגיע הזמן לשמאות. המשכנתא שאתם הולכים לקבל מהבנק תיקבע כאחוז מהערך של הדירה, אותו יקבע השמאי. הדבר הזה יכול לגרום לבעיה של נזילות כספית, ותוך כדי להשפיע לכם על הכדאיות של העסקה. זו הסיבה שמאוד מומלץ לקבוע את השמאות מוקדם לפני חתימה על החוזה.