הגעה לגיל הזהב לא פעם משנה באופן מסוים את אורחות החיים. לרבים מבני ובנות הגיל השלישי יש צרכים ורצונות מיוחדים בהתאם לגילם ולמצבם הבריאותי. העדפות אלו מתבטאות בכל תחומי החיים, החל מסדר היום וכלה בבית בו הם מתגוררים. בהתאם לכך, בכתבה הבאה נציג מדריך קצר להנגשת הבית עבור דיירים בגיל השלישי.
המדריך לרכישה נכונה
מתכוננים לרכוש דירה חדשה? מזל טוב ובשעה טובה. אולם לפני שחותמים על הצ'קים כדאי לוודא שהדירה החדשה אכן מונגשת לצרכי הגיל השלישי. דירה לגיל הזהב לא צריכה להיות גדולה מאוד מכיוון שהיא משרתת לרוב יחיד או זוג ולא משפחה רבת ילדים. בנוסף, עדיף שתתפרש לרוחב ולא לגובה מכיוון שעלייה במדרגות עשויה להוות אתגר בגיל זה. אם מדובר בבית רב קומות מומלץ בהחלט לשקול התקנה של מעלית בדירה או לכל הפחות מעלון, גאדג'ט מקורי שמהווה מעין רמפה אוטומטית אשר נעה על פני גרם המדרגות. רכישת דירה באופן נכון תתבטא גם בחשיבה על המיקום – רצוי שהדירה החדשה תהיה במרחק סביר משירותי בריאות חיוניים או מקרובים שיכולים לבוא בעת חירום (וגם סתם כך בשביל לבקר).
הנאה החנייה בעיניך?
קלנועית היא כלי עזר מעולה לבני הגיל השלישי מכיוון שהיא מקילה מאוד את החיים בכל הקשור להתניידות. מדובר בכלי רכב חשמלי וקטן אתו ניתן לנסוע למקומות במרחק הליכה. הוא אידיאלי למרחב הכפרי אך לא רק, וניתן לרכוש אותו בשני גדלים עיקריים – קלנעית זוגית או קלנעית ליחיד. על אף שלא מדובר באוטו הקלנועית החשמלית דורשת מקום חניה, ולכן חלק מהנגשת הבית יתייחס ליצירת מקום חניה נאות עבורה. החניה צריכה להיות בקרבה מספקת לבית כדי שלא תידרש הליכה נוספת.
ההנגשה נמצאת בפרטים הקטנים
חשוב להדגיש – הנגשת בית לדיירים בגיל השלישי לא אומרת בהכרח שיפוץ מסיבי שלו. גם בית ותיק ששירת את דייריו שנים יכול להיות מונגש באמצעות העיצוב הנכון ושימוש באביזרים המתאימים. כך למשל פיזור לחצני מצוקה בנקודות אסטרטגיות בבית (במטבח, ליד המיטה וכו') יכול לסייע מאוד בהנגשה. עוד דוגמא רלוונטית היא המקלחת, לה ניתן לעשות הסבה מונגשת באמצעים פשוטים יחסית. קניית כיסא רחצה ואבזור נגד החלקה יכולים לעשות את העבודה הנדרשת. בנוסף, מומלץ לפזר בכל רחבי הבית ידיות אחיזה אשר יקלו על ההסתובבות בו.
יצירת סביבה חושית מתאימה
יכולות השמיעה והראייה שלנו פוחתות עם הגיל. לכן כדאי שבית לבני הגיל השלישי יהיה מותאם להם גם מבחינה חושית. ניתן ליצור הקלה חושית באמצעות שימוש בתאורה מתאימה – תאורה של לפחות 500 לוקס לחדרי הבית ושל 1000 לוקס עבור נקודות עניין המצריכות מיקוד ויזואלי כגון קריאה או צפייה בטלוויזיה.
ניתן לספק גם תמיכה שמיעתית באמצעות הנגשה אקוסטית של חלל הבית. רהיטי עץ וטקסטיל למשל, סופגים רעשי רקע, ועל כן אידיאליים למטרה זאת.