שימוש בשיטת בניה מהירה

בניה מהירה היא שיטת בניה חדשנית והיא מוכרת גם בשמות "בניה קלה" ו"בניה מתקדמת". למעשה, מדובר על שיטת בנייה שכבר שנים נמצאת בשימוש במדינות שונות בעולם כמו, ארצות הברית, קנדה ואוסטרליה, חלק ממדינות אירופה וכמו כן במזרח הרחוק. השיטה הגיעה גם לארץ ותפסה תאוצה במיוחד בשנים האחרונות.

אז מהי בניה מהירה בכמה מילים? שיטת בניה בה נעשה שימוש בשלדי פלדה עמידים ואיכותיים המיוצרים במפעלים. הלקוחות מקבלים מוצר מוגמר, שכל נותר לעשות הוא להרכיבו בשטח.
זאת להבדיל משיטת הבניה המסורתית שעושה שימוש בטיח ובבלוקים ותהליך הבניה כולו נעשה בשטח.

בניה מהירה – מהם היתרונות?

אלו הם היתרונות העיקריים של שיטת הבניה המהירה:

קיצור זמן הבנייה – הזמן הממוצע של הבנייה הוא כ-6 חודשים ובהמון מקרים, תוך 3 חודשים המבנה עומד וזאת בהשוואה לבניה מסורתית שהזמן הממוצע של הבנייה הוא שנתיים עד שלוש שנים.

עמידות גבוהה לרעידות אדמה – שיטת בניה מהירה מבטיחה שהמבנה יהיה בעל עמידות גבוהה בפני רעידות אדמה וזאת תודות לפלדה המרכיבה אותו. מדובר על חומר קשיח מצד אחד ומצד שני גמיש מאוד. על כן, כאשר יש רעידות אדמה, המבנה מתנהג בגמישות ויכול לחזור למצבו הקודם.

רמת גימור גבוהה – שימוש בחומרים מתקדמים בתהליך הייצור והבנייה, מאפשרים רמת גימור מרשימה. חשוב לציין שרמת הגימור שתבחר, תשפיע ישירות על העלות של המבנה.

בידוד מושלם – למבנים שנבנו בשיטת בניה קלה, יש בידוד מצוין הן מבחינה תרמית והן מבחינה אקוסטית. תודות לרמת הבידוד הגבוהה, אפשר לחסוך בהוצאות חשמל על חימום וקירור המבנה.

צמצום הפגיעה בשגרת החיים – מרבית העבודה מבוצעת במפעל ולא בשטח ועל כן יש פחות בלאגן ופחות פגיעה בשגרת היומיום. היקף העבודה שמבוצע בשטח הוא נמוך מאוד והוא לא מהווה שום מטרד מבחינת רעש.

ידידותית לסביבה – מדובר על שיטת בנייה הכוללת 4 מאפיינים מרכזיים שהופכים אותה לירוקה והם: העבודה מבוצעת במפעלים ועל כן הדבר מבטיח פליטת מזהמים ברמות נמוכות ביחס לעבודות בשטח, מבוצע ניצול מקסימאלי של אנרגיה, יש כמות פסולת מועטה וכמו כן השימוש במבנים שנבנו בבניה קלה יכול לחסוך משמעותית בצריכת אנרגיה (כלומר להפחית הוצאות על חימום וקירור המבנה).

האם בניה קלה יקרה ביחס לבניה מסורתית?

התשובה היא לא. בעבר, המחשבה הייתה שבניה קלה יותר יקרה מבניה מסורתית. מה שכן, אם תערכו חישובים מדויקים, תראו בעצמכם שלא כך הדבר. בבניה מסורתית, עלות החומרים היא שליש מהעלות הכוללת ושני שליש נוספים קשורים לעלות העבודה בפועל. כשמדובר על בניה קלה, אנו חוסכים מעל שליש מכמות העבודה וכמו כן כמויות הפסולת מצטמצמות משמעותית. כך שבסופו של דבר, מדובר דווקא על שיטת בניה משתלמת שיש לשקול בחיוב להשתמש בה במידה ורוצים לבנות מבנה שישמש כבית לכל דבר, כמשרד, תוספת בניה וכו'.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

עשוי לעניין אותך:

דילוג לתוכן