מערכות כיבוי אש לטופס 4

משרדים להשכרה ברחובות בחלל פתוח

פרויקט נדל"ן הוא פרויקט מורכב שדורש היתרי בנייה רבים בטרם היציאה לדרך וגם טרם האכלוס. למעשה, האכלוס מותנה בטופס 4 המהווה אישור אכלוס למבנה ורק על פיו ניתן לחבר את המבנה למים, חשמל, תקשורת. קבלת טופס 4 מבוססת על אספקת ואישור תצהירים על כך שהבנייה בפועל תאמה את היתר הבנייה שניתן.
חלק בלתי נפרד מהפקת טופס 4 כרוך באישור מרשות הכבאות על בטיחות אש הולמת במבנה לפי החוק.

לא מקבלים היתר בנייה בלי אישור כבאות

על פי המידע מטעם תחום כבאות והצלה של מדינת ישראל, ניתן לקבל אישור כבאות להיתר בנייה מוועדת התכנון והבנייה של הרשות המקומית.
הפרוצדורה כוללת הגשת תוכניות מפורטות של המבנה בהתבסס על דרישות הכבאות, ביקורת מבנה של מפקד בטיחות אש ותשלומי אגרה עבור מתן חוות דעת.
הבקשה מתבצעת על ידי היזם באמצעות האדריכל לקבלת היתרי בנייה ובשלב הבא, יש להגיש תכנית מבנה לתחנת הכבאות ולפתוח תיק בתחנת הכיבוי.
בחינת התוכניות נעשית על ידי המפקח למניעת דליקות או מהנדס או הנדסאי. התוכניות נבחנות על פי תקנות תכנון ובניה בטיחות אש בבניינים ותקנות רלבנטיות נוספות ואם התוכנית אינה עונה על הנדרש, המפקח יפיק מסמך התנגדות. במידה ואין התנגדות, המפקח מפיק מסמך לוועדת התכנון הבנייה שרשות הכבאות אינה מתנגדת למתן היתר בנייה.
עם זאת, יש לקחת בחשבון שבמהלך הבנייה ייתכנו ביקורות מטעם תחנת הכבאות במבנה ובכל מקרה, לאחר סיום הבנייה ולאחר שמוודאים כי התקיימו כל סידורי הבטיחות, מפקח מטעם בטיחות אש יגיע לבצע ביקורת במבנה (זו כרוכה אגב בתשלום אגרה).

מה צריך מבחינת כיבוי אש על מנת להתאכלס?

לא ניתן להגיש בקשה לטופס 4 לפני שמתבצעים גם סידורי הכבאות בסנכרון עם אמצעי הביטחון וחיבור לרשת החשמל ולא לפני שמתבצעת ביקורת על ידי מפקח מניעת דליקות הכוללת גם הגשה של אישורים לבדיקת המערכות על חשמל קבוע.
מערכת כיבוי אש קריטית לבטיחות המגורים והיא מתריעה מפני אש ויכולה גם להגן מפניה.
מערכת לכיבוי אש מבוססת על רכיבים שמזהים נוכחות של להבות ועשן והיא יכולה להפחית את הסיכון בנזק למבנה ואף להציל חיים. קיימות מערכות שונות לכיבוי ודיכוי אש, כמו מערכות גז האוגרות נוזלים מדכאי אש ומערכות ערפל מים המיועדות לכיבוי אש בחללים בהם לא רצוי לחשוף לכמויות גדולות של מים.

איזו מערכת כיבוי תתאים לבניין שלכם?
עם זאת, אלה מערכות שלרוב לא מיושמות בבנייני מגורים אלא בחדרי שרתים וכדומה ואילו במבני מגורים נהוג להשתמש בגלאי עשן – מערכת המתריעה על פריצת האש וספרינקלרים המתיזים מים על מנת לכבות את האש עד שלוחמי האש יגיעו למקום. ברוב הבניינים המשותפים יהיה שילוב בין מערכות אש פאסיביות ידניות למערכות אש אקטיביות אוטומטיות.
במרבית הבניינים החדשים כיום גם מקימים חדר או מאגר משאבות להפעלת לחץ המים הנדרש לפעולת הספרינקלרים. כמו כן, יש לדאוג לקיומם והתקנתם של ארונות כיבוי הכוללים גלגלונים ומטפים עם צינורות וזרקונים כשהצינור אכן מחובר לברז ובמגדלים יש ארון בכל אחת מהקומות לתגובה מהירה ככל שניתן. יש לשמור מטפים בנגישות גבוהה ובבניינים רבים הדיירים גם מוסיפים גלאי עשן נוספים.

בכל מקרה, חשוב מאוד לפני טופס 4 לבצע בדיקה של מערכות כיבוי האש על מנת לוודא שהן מתוכננות נכון ולפי התוכניות המקוריות עליהן התקבל היתר בנייה וכן לבצע ביקורת תקופתית ולדאוג לתחזוקה שוטפת של המומחים בתחום ומיטב אנשי המקצוע על מנת שמערכות אלה יפעלו ויוכיחו את עצמן בזמן אמת. יש לוודא שהמערכות אכן מתוכננות ופועלות לפי דרישות שירותי כבאות אש.

 

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

עשוי לעניין אותך:

דילוג לתוכן